Deontologie

1. Confidenţialitate:

Îţi garantăm anonimatul. Numele tău, datele de identificare şi de contact, informaţiile din istoria vieţii tale personale după care alţii te-ar putea recunoaşte, nu vor fi făcute publice sub nici o formă, indiferent de circumstanţe, decât cu acordul tău scris.

2. Eficienţă:

Pentru noi succesul terapeutic se traduce prin capacitatea ta de a-ţi atinge obiectivele stabilite împreună la începutul terapiei sau pe parcurs, într-un timp cât mai scurt. De aceea, considerăm că o terapie scurtă şi precisă reprezintă o terapie eficientă. Nu suntem adepţii testelor şi chestionarelor  inutile, metodelor şi tehnicilor redundante, pauzelor prelungite şi didacticii  nejustificate. Umplerea timpului terapeutic cu astfel de lucruri cât şi prelungirea la nesfârşit a terapiei pe raţiuni financiare sau de altă natură, nu ar face altceva decât să creeze şi să menţină dependenţa clientului faţă de terapeut, sacrificând asftel dezideratul nr. 1: autonomia clientului si deci, garantând eşecul schimbării.

3. Toleranţă:

Indiferent că este vorba despre limbaj, particularităţi şi preferinţe sexuale, naţionalitate, religie, rasă etc., considerăm că fiecarei persoane îi este inerent dreptul fundamental de a fi unică şi de a fi acceptată în unicitatea sa de către ceilalţi. Nu cenzurăm, nu blamăm, nu facem judecăţi de valoare, nu discriminăm! Pe lângă lipsa de etică pe care ar denota-o astfel de atitudini şi comportamente, acestea ar fi total contraproductive psihoterapiei, sabotând orice efort încă de la început.

Codul deontologic al profesiei de psiholog