Chestionar – stima de sine

Te invitam sa parcurgi un set de 32 de intrebari ce reprezinta instrumentul unei pseudocercetari cu privire la specificul stimei de sine.

Nu exista raspunsuri bune sau rele, gresite sau corecte ci doar reale sau “fabricate”. Cat de reale, depinde de tine.

Primul raspuns care-ti vine in minte este cel relevant, asa ca nu zabovi prea mult asupra intrebarilor.

Avem rugamintea de a furniza un raspuns fiecarei intrebari pentru a asigura o oarecare validitate rezultatelor.

Multumim anticipat pentru timpul dedicat.

Spor!

Varsta dvs.






Sexul dvs.


Statutul marital



Nivel studii absolvite





Frati/surori






Pana la 7 ani, am fost crescut de:







In cadrul familiei de origine, sunt:



Pe o scala de la 1 la 100 a stimei de sine (1=minim; 100=maxim), pot spune ca ma situez in intervalul:





In ceea ce ma priveste, stima de sine depinde in cea mai mare masura de evolutia mea in sectorul:




Mi-as fi dorit ca parintii mei sa aiba mai multa grija de mine. Sunt de acord cu aceasta afirmatie, in proportie de %:
In relatie cu parintii pana la 7 ani, nu m-am simtit inteles, acceptat si iubit. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %:
Pana la 7 ani, au lipsit incurajarile, sfaturile, laudele si aprecierile din partea parintilor. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %:
Pana la 7 ani, nu reuseam sa ma ridic la standardele impuse de parintii mei, imi punctau doar greselile. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %:
Pana la 7 ani, parintii nu mi-au incurajat initiativele, nu am avut libertatea de a intreprinde ceva. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %:
Pana la 7 ani, am fost in centrul atentiei parintilor; eram laudat mereu, chiar si cand nu consideram ca merit. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %:
Pana la 7 ani, parintii mei erau imprevizibili, izbucneau din orice, niciodata nu stiam cu ce gresesc. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %:
Pana la 7 ani, parintii ma pedepseau des fara sa stiu exact de ce. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %:
Pana la 7 ani, imi era permis orice, nu mi se refuza nimic, nu mi se interzicea nimic. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %:
Pana la 7 ani, parintii nu mi-au aratat ca ar fi multumiti de mine. Sunt de acort cu aceasta afirmatie in proportie de %:
Atunci cand sunt foarte trist si-mi vine sa plang, ma gandesc ca sunt fragil, vulnerabil si usor de exploatat. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %
Atunci cand sunt foarte trist si-mi vine sa plang, ma gandesc ca sunt diferit total de ceilalti oameni si ca raporturile stranse cu acestia imi creeaza mereu probleme. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %:
Sunt convins ca am puteri paranormale; ceilalti resping sau iau peste picior lucrurile astea. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %
Am dreptul sa obtin orice doresc; oamenii sunt facuti pentru a fi exploatati de mine. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %
Atunci cand sunt foarte trist si-mi vine sa plang, ma gandesc ca merit din plin ce mi se intampla; nu merit nimic bun, sunt o persoana rea. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %
Atunci cand sunt foarte trist si-mi vine sa plang, ma gandesc ca nu sunt nici pe departe o persoana fermecatoare, fascinanta si interesanta, indiferent de eforturile mele. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %
Sunt o persoana exceptionala, cu mult peste ceilalti. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %
Atunci cand sunt foarte trist si-mi vine sa plang, ma gandesc ca sunt total lipsit de valoare, inferior celorlalti, ridicol si penibil. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %:
Atunci cand sunt foarte trist si-mi vine sa plang, ma gandesc ca sunt un ratat: slab si incapabil sa ma descurc singur. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %:
Atunci cand sunt trist si-mi vine sa plang, ma gandesc ca degeaba ma chinui sa fac bine ceva, oricum nu-mi iese; nu sunt bun de nimic. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %:
Desi ceilalti au pareri bune despre mine, adevarul este ca nu sunt nici pe departe asa cum ma vad ei. Trebuie cu orice pret sa-mi mentin aceasta imagine, altfel ma vor respinge. Sunt de acord cu aceasta afirmatie in proportie de %:
In functie de finalitatea comportamentelor mele:


A fi constient de locul ierarhic pe care-l ocupi prin comparatie cu ceilalti este: